Yin Dharma

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, ontspannende manier van yoga waarbij het bindweefsel in je lichaam (o.a. rond spieren, pezen, botten en organen) opgerekt en gestimuleerd wordt. De gewrichten worden daardoor beweeglijker en er ontstaat meer ruimte in het lichaam.
De Yin Yogahoudingen worden op een passieve maar toch intensieve manier beoefend doordat ze lang worden aangehouden (gemiddeld 3-5 minuten). De spieren blijven daarbij zoveel mogelijk ontspannen.
Het effect van Yin Yoga is een flexibeler en sterker lichaam. De weerstand en het zelfherstellend vermogen worden vergroot waardoor sprake is van sneller herstel na fysieke of mentale problemen.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, conditie of lichamelijke situatie doordat je bij de houdingen luistert naar je eigen grenzen en daarbinnen blijft. 
Yin Yoga is een tegenhanger van het snelle heden-
daagse leven met de vele prikkels en is o.a. effectief bij stijfheid/pijnklachten in nek, schouders, rug, heupen, bekken, knieën, enkels maar ook bij depressieve klachten, stressklachten, moeheid, slaapproblemen en burnout. Daarnaast biedt het ook sporters meer lenigheid en balans.
In de eerste 3 maanden van de zwangerschap wordt het afgeraden omdat het bindweefsel dan dunner is.

Door middel van Yin Yoga leer je (dieper) te ontspannen waardoor de levensenergie (Chi) weer beter door je lichaam kan stromen. Yin Yoga heeft alles te maken met mindfulness: het zijn in het moment, in je lichaam, de ruimte en je gevoel.

Voor aanmelding vul alle velden van het
aanmeldingsformulier in. Voor vragen kun je het contactformulier invullen of mailen naar info@yindharma.nl of een bericht sturen
naar 
06-20753830.

E-mailen
Bellen
Info