Yin Dharma

Over mij

En toen kwam ik in aanraking met Yin…

Mijn naam is Harma, ik ben getrouwd, heb 2 kinderen, een hond en kat. Naast mijn gezin en het ondersteunen van mijn moeder geef ik groepslessen, individuele consulten en volg ik scholingen. Rust vind ik m.n. in Yin en de natuur. Regelmatig ga ik met m’n fototoestel op pad. Daarnaast houd ik van lezen, reizen, dansen, sauna en een goed gesprek.

Door gezondheidsproblemen (diagnose fibromyalgie) heb ik een jarenlange zoektocht gevolgd in wat men helaas nog steeds het alternatieve circuit noemt. Ik heb gebruik gemaakt van o.a. sportschool, fysiotherapie, osteopathie, chiropractie, homeopathie, orthomoleculair, bioresonantie en voedingsdeskundige.
Ook heb ik aan mijn geestelijke ontwikkeling gewerkt (lichaam en geest werken immers samen) door o.a. leefstijltraining met haptonomie, emotioneel lichaams-werk, energetisch lichtwerk, tai chi en yoga.
Het heeft me veel inzicht gegeven en geeft dat nog steeds. Het werd me steeds meer duidelijk dat ik teveel vanuit m’n hoofd leefde in plaats van mijn gevoel en met iedereen rekening hield maar te weinig met mezelf.

Via mijn fysiotherapeut kwam ik uiteindelijk in aanraking met Yin Yoga door eerst lessen te volgen en later ook de docentenopleiding. Ik leerde beter te luisteren naar m’n lichaam. Houdingen waren soms pittig maar ik merkte na een tijdje duidelijk resultaat: een soepeler lichaam maar ook ontspannender geest.
Door Yin Yoga kwam en kom ik weer een stap verder en durf ik steeds beter keuzes te maken op basis van mijn gevoel. Dat resulteerde o.a. in het opzeggen van mijn baan om mij volledig op de Yin te kunnen richten. In mijn werk had ik vele problemen gezien en veelal niet de juiste oplossingen en ik besloot integraal bij te gaan dragen aan het welzijn van mensen.

Yin Yoga lost niet zomaar alle problemen op maar het is een hele mooie manier om tegelijk aan lichaam en geest te werken. Een Yin Yogales is een heerlijk uurtje voor jezelf. 
Mijn lessen zijn gericht op de Yin Yogahoudingen en ik voeg ook wat kennis en inzicht toe die ik in de loop der jaren heb opgedaan.
Ik zie je graag in één van mijn lessen om te ervaren wat
Yin Yoga voor jou kan betekenen!

Naast groepslessen geef ik aanvullend ook individuele consulten Massage en Yin Therapie en sessies Natuur-
coaching, zodat ik je op verschillende manieren kan begeleiden naar een mooier leven.
Ik loop graag een tijdje met je mee in een lastige periode in je leven of als je meer helderheid wilt in een vraagstuk. Je kiest zelf of dat 1x is, 3x of b.v. 5x. Hoe langer hoe meer resultaat uiteraard.

Scholing
o.a.
Leefstijltraining met haptonomie (LTC Dalfsen)
Emotioneel lichaamswerk (ELW Zwolle)
Energetisch lichtwerk (Spiritueel centrum lichtkind)
Yin Yoga docentenopleiding (Bivag)
Yin Yoga leren lesgeven en Yin Didactiek (Bivag)
Assisted Yin (Bivag)
Yin Yoga chakra retreatment (Bivag)
Yin Yoga 3.3 (Bivag)
Yoga Nidra en iRest (Diana Aben)
Yin Massage (Bivag)
Yin Therapie (Bivag)
Natuurcoaching (Innersteps)

Blogs

Blog maart 2020.pdf
Blog mei 2020.pdf
Blog juni 2020.pdf
Blog november 2020.pdf
Blog januari 2021.pdf

E-mailen
Bellen
Info