Yin Dharma

Over mij

En toen kwam ik in aanraking met Yin Yoga…

Mijn naam is Harma, ik ben getrouwd, heb 2 kinderen, een hond en kat.
Naast mijn gezin en het ondersteunen van mijn moeder geef ik Yin Yogalessen en volg ik scholingen. Rust vind ik m.n. in Yin Yoga en de natuur. Regelmatig ga ik met m’n fototoestel op pad. Daarnaast ga ik graag naar de sauna, houd ik van lezen, reizen, dansen en een goed gesprek.

Ik heb in mijn leven veel last gehad van mijn spieren, buikpijn, hoofdpijn en moeheid. Op een gegeven moment kreeg ik de diagnose fibromyalgie en werd mij een beeld geschetst dat het steeds erger kon worden met uitein-delijk misschien wel een rolstoel. Ik wilde hier niet in gaan geloven en probeerde verder te gaan bij de sportschool waar ik al jaren trainde: met cardio mijn conditie een beetje op peil houden en met toestellen mijn lichaam wat soepel houden. Ik had veel nadelen gezien van medicatie en probeerde er op mijn manier mee om te gaan.

Er volgde een zoektocht in wat men helaas nog steeds het alternatieve circuit noemt. Ik ben in de loop der jaren bij diverse hulpverleners geweest: van fysiotherapie, ostheopatie, chiropractie, homeopathie, orthomoleculair, bioresonantie tot voedingsdeskundige. Daarnaast voelde ik de behoefte om ook aan mijn geestelijke ontwikkeling te werken (lichaam en geest werken immers samen). Hiervoor heb ik o.a. leefstijltraining met haptonomie gevolgd, emotioneel lichaamswerk, energetisch lichtwerk, tai chi en yoga.

Het heeft me veel inzicht gegeven en geeft dat nog steeds. Het werd me steeds meer duidelijk dat ik teveel vanuit m’n hoofd leefde in plaats van mijn gevoel en met iedereen rekening hield maar te weinig met mezelf.
Ik
leerde beter te luisteren naar m’n lichaam maar regelmatig kwamen er nog fikse pijnklachten voorbij.
De fysiotherapeut attendeerde mij op Yin Yoga. Ik was sceptisch want yogahoudingen lukten mij meest niet, maar ik ging lessen volgen en na een tijdje ook de Yin Yoga docentenopleiding. Ik werd heel enthousiast. Het paste zo goed bij mij. Sommige houdingen waren pittig maar ik merkte na een tijdje al resultaat: een soepeler lichaam maar ook ontspannender geest. Door Yin Yoga kwam en kom ik weer een stap verder en durf ik steeds beter keuzes te maken op basis van mijn gevoel.

Yin Yoga lost niet zomaar alle problemen op maar het is een hele mooie manier om tegelijk aan lichaam en geest te werken. Een Yin Yogales is een heerlijk uurtje voor jezelf.
Mijn lessen zijn gericht op de Yin Yogahoudingen en ik voeg ook wat kennis en inzicht toe die ik in de loop der jaren heb opgedaan.
Ik zie je graag in één van mijn lessen om te ervaren wat
Yin Yoga voor jou kan betekenen!

Binnenkort ga ik ook de 
Yin Massage en Yin Medicine volgen waarna ik je ook individuele consulten kan aanbieden.

Scholing o.a.
Leefstijltraining met haptonomie (LTC Dalfsen)
Emotioneel lichaamswerk (ELW Zwolle)
Energetisch lichtwerk (Spiritueel centrum lichtkind)
Yin Yoga docentenopleiding modules 1 en 2 (Bivag)
Yin Yoga leren lesgeven en Yin Didactiek (Bivag)
Assisted Yin (Bivag)
Yin Yoga chakra retreatment (Bivag)
Yin Yoga 3.3 (Bivag)
Yoga Nidra en iRest (Diana Aben)
Yin Massage (module 1)
Binnenkort: Yin Massage (modules 2 en 3) en Yin Medicine (5 modules)

Blogs
maart 2020Blog%20maart%202020.pdf 
mei 2020: Blog%20mei%202020.pdf 

E-mailen
Info