Yin Dharma

Ervaringen
 
Hieronder tref je ervaringen aan van deelnemers.

(Natuur)Coaching
- Martha: Ik stond op een punt in mijn leven waarop ik niet meer wist wat ik eigenlijk wilde. Ik heb in de coaching ontdekt wat ik wil en ik kijk anders naar de toekomst. Het was soms erg verrassend en ik moest wel af en toe buiten mijn comfortzone stappen maar de resultaten zijn verrassend. Inmiddels heb ik al meerdere veranderingen in mijn leven aangebracht en heb ik mezelf beter leren kennen.
Ellen: De natuurcoaching heeft me veel geleerd over mezelf. Over m'n kwaliteiten, wensen, patronen en valkuilen. Door de gesprekken en opdrachten heb ik stappen gezet en daadwerkelijk dingen in m'n leven veranderd. Ik heb meer rust gekregen en zit daardoor ook weer beter in mijn vel. Dat was zonder deze begeleiding niet gelukt omdat ik heel erg vast zat in een patroon. Ik heb daarom deze coaching ervaren als heel prettig. Ik kreeg de ruimte om zelf tot inzichten te komen en ik voelde mij vrij om alles te kunnen zeggen. Ik heb Harma hierbij ervaren als zeer betrokken.
Jannie: Verrast en verbaasd over inhoud en resultaat. Zeker een aanrader als je van de natuur houdt en je een andere kijk op jezelf aandurft.
Greetje: Met de natuurcoaching kwam ik tot nieuwe inzichten. Waar ik dacht waar mijn problemen lagen kwam ik erachter dat de problemen op een heel ander vlak lagen. Ik heb hieraan kunnen werken en het heeft me veel rust gegeven. Ik was heel blij dat Harma me hierin heeft begeleid. Ze heeft zonder dat ik het doorhad meegeholpen mijn eigen antwoorden te vinden. Het was ook fijn de gesprekken te voeren onder het wandelen, dit gaf ook veel rust.
Anique: Ik ging de natuurcoaching in zonder verwachtingen. De opdrachten waren apart maar geven zeker nieuwe inzichten. Ik ben anders gaan denken over mijn werk. Het leven draait ook niet alleen daarom. Ik ben er ook achter gekomen dat ik meer mag genieten van het leven en meer ontspanning nodig heb. De coach kon zich goed inleven in mij(n verhaal).

Massage/Yin Therapie
- Yvonne: Spanning in nek-schouder gelijk na behandeling hersteld. Ontspanning, lekker in mijn vel.
Heike: Gewoon heerlijk, lekker ontspannen en daarna een heerlijk licht gevoel.
Annelies: Doordat bepaalde spanningen zich bij mij vertaalden in het vastzitten van nek en schouders ben ik ook begonnen met Yin therapie in combinatie met Yin massage. Tijdens de Yin therapie bleek ook dat het niet alleen vastzat in mijn schouders/nek maar ook op andere plaatsen in mijn lichaam. Door de therapie is er weer meer ruimte ontstaan, zowel in mijn lijf als ik mijn geest. Harma geeft daarbij veel tijd en aandacht en is zeer betrokken. Yin (yoga, therapie en massage) maakt dat ik beter in mijn vel zit, maar ik leer ook meer over mezelf. Dat geeft niet altijd alleen maar rust, maar ook soms onrust, maar het geeft ook groei en daar ben ik erg blij mee.

Combitraject (Natuur)Coaching/Yin Therapie
- Martha: De afgelopen 6 maanden heb ik het combitraject natuurcoaching/ yintherapie gevolgd. Ik moet zeggen dat dit wel het een en ander in werking heeft gezet. Ik heb veel inzichten gekregen over mezelf en bepaalde situaties. Dit is niet altijd even leuk maar wel zeer waardevol! Als het moeilijk is, staat Harma altijd klaar om te helpen en advies te geven, ook buiten de geplande afspraken om. Dit geeft een vertrouwd en veilig gevoel waardoor ik confrontaties met mezelf heb aangedurfd en mezelf beter heb leren kennen.
Het resultaat is dat ik nu verder kan om een nog betere versie van mezelf te worden. Ook nu, na het beëindigen van de sessies, kan ik altijd op Harma terugvallen. Ze heeft verschil gemaakt in mijn leven.

Yin Yoga
- Saskia: Ik kijk wekelijks uit naar de lessen; ze zijn het toetje van mijn vrije dag. Ze hebben mij dit jaar
mede geholpen in mijn reis om een burn-out te boven te komen. De bewegingen, woorden en stilte waren erg helpend. Ook merk ik fysiek voordeel, het is goed voor mijn lijf en gewrichten.
- Henriëtte: Heel veel baat bij de Yin lessen. Zoveel verschil bij mijn vorige knie operatie vijf jaar terug, was ik bij lange na niet zo beweeglijk dan nu.
- Jannet: Voor mij is het belangrijk om een moment te hebben waarin ik niets hoef en lekker met mijzelf bezig kan zijn. Geen druk, niet zelf na hoeven te denken maar even niets. Ik heb ook in drukke tijden veel baat gehad bij de lessen wat ervoor heeft gezorgd dat ik niet ziek ben geworden van mijn werkdruk.
- Ellen: Ik merk dat het yinnen resultaat oplevert. Het geeft me rust waardoor ook de thuissituatie is verbeterd, de band met m'n kinderen is veel beter. De zwakke plek speelt nog wel eens op maar ook een aantal klachten, die ik had, zijn over. En de laatste keer had ik vóór de les hoofd- en nekpijn en dat was over na de les.
Rachel: Ik volg pas sinds een aantal weken yin yoga lessen bij Harma en merk nu al het verschil in mn lijf! 
Ik kan meer, heb minder pijn en ik heb nu tools om pijn of stijfheid in mijn lijf op te lossen. Daar ben ik heel dankbaar voor!
Wilma: Het gaat goed met mijn lichaam en ik voel me goed. Klachten aan rug en schouder herstelden sneller dan normaal. Lessen zijn ook goed voor mijn geest, geeft veel ontspanning.
Annelies: Al enkele jaren volg ik Yin yoga bij Harma. De manier waarop zij de lessen begeleidt is respectvol. Veel uitleg die je in je op mag nemen of gewoon langs je heen kunt laten gaan, net wat bij je past. Door de Yinlessen ben ik me meer en sneller bewust van de connectie tussen geest en lichaam. Ik merk eerder wanneer ik uit balans ben, soms letterlijk, door wat er gebeurt in mijn leven. Maar het helpt ook om die balans weer eerder te vinden.
Hilly: In een druk en stressvol leven een moment van rust in je lichaam en je hoofd.
Margriet: Ik ben erachter gekomen dat Yin yoga toch de beste yoga voor je lichaam is. Even wennen maar het proberen waard.
Gerian: Wat de yin-yoga mij gebracht heeft is een stukje bewustwording van mijn lichaam, gevoelens en ontspanning. Ook merk ik aan mijn lichaam dat ik wat soepeler en niet zo stijf meer ben.
Yvonne: Meer in balans, schouder- en nekklachten (peesontsteking) hersteld, meer geaard.
Marina: Sceptisch gestart maar het helpt echt om soepeler te worden!
Heike: Tijd nemen voor mij, alle gedachten en drukte in mijn hoofd loslaten en ontspannen (lukt niet altijd) en het doet mijn lichaam gewoon goed.
Nienke: Wekelijkse ontspanning! De yinhoudingen zijn helpend bij mijn blessures en soepelheid van mijn lichaam.
Bert: Mijn wekelijkse les yin yoga is een rustpunt in mijn week waar ik, na enige lessen, nu naar uitkijk. Even tijd en aandacht voor mezelf, waarbij ik in alle rust met mijn lichaam bezig ben. Het is een welkome aanvulling op het hardlopen want ik ben van nature niet lenig. De houdingen zijn uitdagend en geven sensaties maar je voelt dat je lichaam door een langere strekking leniger wordt waardoor ik soepeler beweeg en kan hardlopen. Ik raad yin yoga aan voor iedereen die met liefde en aandacht naar zijn/haar eigen lichaam wil luisteren om vervolgens van een heerlijk langere strekking te genieten.E-mailen
Bellen
Info